Ingenium

Ingenium Relations

In een moderne en bruisende stad als Antwerpen staat alles rondom ons steeds nauwer en nauwer met elkaar in verbinding. Waarom is dit in het onderwijs dan nog zo’n knelpunt? Een logische stap is dan ook studenten en hun toekomstige werkgevers dichter bij elkaar te brengen. De officiële faculteitsvereniging van ingenieursstudenten aan de Universiteit Antwerpen heeft dit doel opgenomen in haar visie. We willen een brug maken tussen de bedrijfswereld en het studentenleven, op een manier die voor beide partijen gunstig is.

Wilt u ook partner worden?

Heeft u vragen, opmerkingen, wilt u feedback geven of simpelweg zin in een gezellige babbel om een partnership tussen uw bedrijf en Ingenium te bespreken? Aarzel dan niet en neem contact met ons op.

Partnerdossier

Net zoals de vorige jaren hebben we opnieuw een uitgebreid partnerdossier aangemaakt. In dit document staan alle paketten die wij aanbieden en verschillende manieren waarop u partner kan worden

Engineers of Tomorrow

Sinds het academie jaar ‘19-’20 hebben wij vanuit de faculteit de kans gekregen om samen met de Alumnivereniging DavingA het jobevent Bedrijf zoekt Ingenieur over te nemen. Onze eerste editie was direct een zeer geslaagd event. Met iets meer dan 150 studenten en meer dan 60  bedrijven hadden we de lat voor onszelf meteen hoog gelegd. Dit jaar hebben we ondanks Covid-19 deze getallen kunnen evenaren in een online versie van het event. Gemaakt door onze eigen ICT studenten en Alumni binnen de twee clubs. 

Relations

Uiteraard hopen we zeer hard dat de volgende editie van Engineers of Tomorrow opnieuw fysiek door zal kunnen gaan maar helaas kunnen we hier nog zeer weinig zekerheid over bieden. Wat we al wel kunnen zeggen is dat de editie zal plaats vinden op woensdag 2 maart 2022. Ook willen we zoals eerder vermeld de feedback van de verschillende bedrijven zo goed mogelijk behandelen. Zit u dus nog met vragen of heeft u een idee waardoor onze beurs nog beter zou worden? Twijfel dan niet om dit aan ons te laten weten.

iMagineLab

iMagineLab is een technologie club voor en door studenten die buiten de lesuren bezig zijn met wetenschap en technologie. Met dit initiatief willen wij studenten engageren en inspireren om innovatief en creatief te zijn met technologie. Wij brengen studenten, doctoraatsstudenten en alumni vanuit de opleiding wekelijks samen om kennis en ervaring om te zetten in leuke projecten. Hiervoor kunnen leden gebruikmaken van labo’s en materiaal binnen de faculteit, zoals 3D printers, modulaire drones, robotics, laser cutting, VR en meer!

Daarnaast organiseren wij activiteiten (hackathons, leeravonden, etc.) op de campus en nemen wij deel aan externe events en wedstrijden, waarvan wij al vele topprestaties hebben kunnen neerzetten. Of je een beginner bent – of een expert maker in je domein – iMagineLab verwelkomt makers met open armen. Breng ons een bezoekje om een nieuwe wereld vol hightech te ontdekken, of om gewoon een gezellig babbeltje te slaan met andere iMagineers met een lekker stukje pizza!

Ingenium Education

We willen een frisse blik werpen op het huidige studentenleven en bijdragen leveren aan een duurzame levensstijl voor de studenten. Een goed evenwicht vinden tussen het studentikoze gedeelte en het studeergedeelte is voor ons de
voornaamste doelstelling. Dit heeft ons gebracht tot Ingeni- um Education, een platform voor en door studenten. Het on- dersteunt de studenten op vlak van studeren door sessies te geven over hoe te studeren, een boekenverkoop te plannen, etc. Het zal een soort aanspreekpunt zijn voor de studenten als ze vragen hebben over allerlei vakken

Pitches (Dit jaar niet beschikbaar wegens COVID-19)

Company branding is hottopic. In samenwerking met UAntwerpen, richten wij sessies in waarin bedrijven zich kunnen voorstellen aan de studenten van FTI om zo reeds een con- nectie op te bouwen met de ingenieurs van de toekomst. Het is aan het bedrijf om de student 50 minuten te boeien met een interessant, technisch topic. Leuke onderwerpen zijn bij- voorbeeld: IoT, blockchain technology, duurzame innovatie, … Goodies zijn altijd welkom. Wij voorzien ook een kleine lunch voor de aanwezige studenten. De studenten dienen zich in te schrijven voor de Pitch zodat wij een idee hebben van het aantal aanwezigen. In het verleden zijn de pitches wel degelijk

een succes geweest, we hebben reeds bedrijven gehad die zeer interessante onderwerpen voorstelden op een zeer interactieve manier. De aanwezige studenten hebben vaak ook de kans gekregen om kennis te maken met een ingenieur die voor het bedrijf werkt. Op deze manier krijgen ze een uitgebreid beeld van wat ze zouden kunnen verwachten wanneer zo voor dit bedrijf kunnen gaan werken.

Pitch-avond

We gaan dit jaar ook voor de eerste keer Pitch-avonden houden. Dit heeft hetzelfde concept als de Pitch maar waar meerdere bedrijven op één avond zich komen voorstellen. Zo hopen we een groter aantal studenten te lokken. We willen dit ook per studeerrichting indelen zodat elk bedrijf gericht kan pitchen. De pitches zullen mogelijks ook opgenomen worden en verspreid worden zodat alle studenten deze kunnen bekijken en we zo nog meer studenten kunnen bereiken. Wilt u graag meer info? neem dan gerust contact met ons op!

Het Relations Team

Net zoals ieder jaar hebben we een gloednieuw relations team, deze mensen staan klaar om uw  met al uw vragen verder te helpen. Ben je niet zeker naar wie je de vraag moet sturen dan kan je steeds naar [email protected] mailen voor bedrijfsrelatie gerichte vragen en naar [email protected] voor andere vragen.

Relations

Jeroen Bruurs

Business Relations

+32 478 92 21 57

Jaro Siebens

Business Relations

+32 497 66 79 19

Relations

Tim Kalfus

Business Relations

+32 478 06 72 97

Relations

Wouter Reijgersberg

Engineers of Tomorrow

+32 489 41 49 34

Jonathan Fonteyn

Public Relations

+32 474 54 09 63

Robbe Gevers

Public Relations

+32 470 21 77 23

Partnerdossier

Net zoals de vorige jaren hebben we opnieuw een uitgebreid partnerdossier aangemaakt. In dit document staan alle paketten die wij aanbieden en verschillende manieren waarop u partner kan worden