Ons praesidium bestaat uit 19 gedreven ingenieurs in spe. Die met trots het tweede bestaansjaar van Ingenium in goede banen zullen leiden.

Siebe Verfaillie

Siebe Verfaillie

Praeses  –  Bouwkunde
Siebe Verfaillie
Praeses – Bouwkunde

Verleden: 2018-2019 Dux Festi

Siebe, of ook wel beter bekend als “Den Hobbit”.
Op het eerste zicht lijkt dit fijne specie een schattig manneke, maar niets is minder waar! Eens hij enige vorm van alchohol heeft genutigd komt zijn 2de persoonlijkheid boven… HUTS!

Zo beschikt deze uitzonderlijke soort over de kracht om gedurende een hele tijd op het zelfde niveau van zattigheid te blijven door te blijven drinken… helaas… Dit gedrag eist vaak zijn tol: Het breken van zijn tand(en), het weggetakeld worden van zijn Agila, schachten muilen, #me2, spauwen in het midden van den echo op Sander, nog meer #me2, kwaad worden op zowat iedereen zonder enige geldige reden, codex kwijtspelen (sidenote: “er stond wel een pintje op heeeeeee), naar zijn vriendin een video sturen van hem en haar (plottwist: het was niet zij), ietsje te romantisch paargedrag met Gilles Pleysier, slecht gaan op eigen td, slecht gaan op zowat elke td, sleutel van zijn agila op de passagierdeur laten hangen, Gilles Pleysier zijn sleutels pikken en hem ditchen, #rapesquad, in roze croque’s met een condoom op zich verplaatsen… en het lijstje stopt hier niet, helaas.

Maar naast dit zeer fatale KP-gedrag, zien we hem zo graag! Denk aan de memes: “Wie eeee mijne codex gepikt?!”, “ijsblokjes” of “Huts”. De geniale ideeën om voor een cantus te gaan voordrinken, gwn altijd te drinken of zoals hij zelf zo schoon zegt; “Zupeuh” aangevuld met “ik heb eig geen geld meer”. Die lach, dat Dammed smile, fkn geil. Die heerlijke mannelijke behaarde bast! Zijn Vermogen om na al zijn dwaze acties toch nog een ander hobbit mensje te doen op skireis. Maar dit allemaal terzijde, Siebe, ik zien a geire.

Ookal wordt je men dood, het was het waarschijnlijk niet waard.

Dixit
Sander

Email: [email protected]

Sander Michels

Sander Michels

Vice-Praeses –  Bouwkunde
Sander Michels
Vice-Praeses – Bouwkunde

Verleden: 2018-2019 Mentor Ingenium

De HR-dienst van Ingenium heeft zeker zijn werk goed
gedaan door Sander als vice-praeses te kiezen. Zijn
organisatorisch en sociale vermogen zorgen ervoor dat die
functie op zijn lijf geschreven is. Ik heb hem leren kennen op
de dag van de proeftesten en StuDay. Die dag was het, zoals
gewoonlijk, staking bij de Lijn en geraakte hij niet thuis.
Dus kwam ik op het idee om op mijn kot voor te drinken met
heerlijke cara’s, gingen we naar StuDay en voor de rest is er
een zwart gat… Maar we hebben intussen veel beleef en ben
blij zo’n vriend als Sander te hebben!
Dixit Berre

Email: [email protected]

Jeroen Bruurs

Jeroen Bruurs

Vice-Praeses –  Bouwkunde
Jeroen Bruurs
Vice-Praeses – Bouwkunde

Verleden: 2018-2019 Public Relations Ingenium

De Jeroen, poepke, Bruuurrsssss.
Een van de eerste mensen die ik leerde kennen in ons eerste jaar. Hij was vanaf dag 1 dan ook op een missie, zijn studies killen en een “topvrouwke” fixen. Zo hadden we de eer om af en toe een mythisch verhaal te mogen horen over zijn eerder veroveringen (betwijfelbaar ;)) al snel bleek zijn missie toch lastiger dan aanvankelijk gedacht. Hij gooide alles in de strijd en tot op vandaag is hij nog op modeltraject ( respect) maar zijn seksleven … dat is een ander verhaal.

Na enkele stoten zoals “wie is da, Holocaust?” of “Lance Armstrong, das die van de maan…” bleef het een tijdje stil in zen liefdesleve, de befaamde 2de maagdelijkheid. Zelfs met een breed lint , en jawel, dat kontje… MAAR beste lezer, op een dag, niemand zag het aankomen draait hij toch 2 deernes
binnen zeker! Moet toegeven, we zagen het niet aankomen… hopelijk komendie SOA’s ook niet aan tho.

Nee maar effe, de Jerre is een figuur. Maar wel ons figuur! Ken weinige die zo gemotiveerd zijn, waarop ge daadwerkelijk kunt rekenen en naast zen stomme mopjes het toch maar doet
he. Dus jerre, ik kijk uit naar het jaar da wij naast elkaar als
Vice-praesesen het verschil mogen maken!
Xxx je kapoentje

Dixit
Sander

Email: [email protected]

Steven Leemans

Steven Leemans

Quaestor – Elektronica-ICT
Steven Leemans
Quaestor – Elektronica-ICT

Verleden: 2018-2019 Scriptor

De Steven heb ik pas echt leren kennen bij Ingenium. Daarvoor kende ik hem vooral van ziens, hij zit namelijk in dezelfde richting als ik. Ik weet nog dat hij op een dag een kostuum aanhad met een opdruk dat het zodanig leek dat hij een pintje was… dit was zeg maar de eerste aanwijzing dat het misschien toch niet zo’n rustige jongen was.

Nadat ik bij hem in het praesidium zat begon ik pas echt te merken wat voor zuipscheut hij eigenlijk is. Vergaderingen missen, omdat hij een kater had van 2 dagen ervoor… dat is een hele prestatie! Ik heb ook eens een filmpje gezien waar die een stuk of 8 shots achterover kapt (als het er niet meer waren).
Ik heb Steven dus meer leren kennen en toch gemerkt dat het geen doorsnee saaie student was die enkel gaf om zijn boeken, maar eerder een doorsnee student die enkel geeft om zijn gehalte aan alcohol in zijn bloed elk weekend.

Dixit Sam

Email: [email protected]

Nicolas Grupping

Nicolas Grupping

Public Relations – Elektronica-ICT
Nicolas Grupping
Public Relations – Elektronica-ICT

Verleden: 2018-2019 Schacht Ingenium

Nicolas ligt zo goed als altijd in de plaaster dus avonturen zult ge er zeker met beleven.
Enkele leuke weetjes over Nicolas: Nicolas krijgt meer snelheidsboetes dan grietjes. Hij drinkt ook wodka alsof het water is maar vanaf de wodka begint in te werken dabt hem en steelt hem de vaagste dingen.
Maar in een nuchtere toestand kunt ge er wel altijd op
rekenen.

Dixit
Jaro

Email: [email protected]

Wouter Reijgersberg

Wouter Reijgersberg

Business Relations – Elektronica-ICT
Wouter Reijgersberg
Business Relations – Elektronica-ICT

Verleden: 2018-2019 Webmaster Ingenium

Hoe ik Wouter heb leren kennen? Eigenlijk weet ik daar niet meer zo veel van en hij waarschijnlijk ook niet. Laat ons zeggen dat op café gaan met het praesidium regelmatig eindigt met een aantal zwarte gaten. Ik weet nog wel dat hij mij de volgende dag bedankt heeft om met hem van het stad terug naar Wilrijk te fietsen. Blijkbaar is zatte wouter niet echt
een padvinder.

Op een andere zatte avond is Wouter met een fles limoncello op mijn kot terecht gekomen. Daar viel hij bij mijn vriendinnen best wel in de smaak, zij beschreven hem als: “een echte cutie maar wel een beetje vaag.’ In die vage toestand is hij wel zijn halve fles limoncello vergeten. Nogmaals bedankt voor deze donatie trouwens Wouter, het was een mooie bijdragen aan mijn alcohol voorraad.

Gelukkig weet nuchtere Wouter maar al te goed waar hij mee bezig is. Met zijn charme zal hij die dikke sponsors zeker rond zijn vinger kunnen draaien en de Ingenium clubkas serieus kunnen spijzen.

Dixit
Lauranne

Email: [email protected]

 

Simon Hanssens

Simon Hanssens

Feest – Bouwkunde
Simon Hanssens
Feest – Bouwkunde

Heb hem leren kennen via de leukste vereniging (onze natuurlijke) en deze man is gewoon puur feest! De feestjes zijn gewoon geweldig met hem maar ook in de les, thuis (wink),.. kan hij mij altijd laten lachen over de beste dingen. Daarom weet ik gewoon dat hij zijn functie gaat acen!

Zijn eerste semester was wel een ander verhaal. Wij gingen zoals vele eerstejaars wel goed veel feesten maar dit nam wel zijn tol. Als ik een studentenscore moest geven op zijn eerste semester zou dit een -6/7 zijn. Maar ik geloof dat hij in dit semester, zijn studie kan redden!

Zijn Ajax verslaving moet wel echt stoppen. Iedereen weet toch dat zij nooit kampioen zullen worden? Focus u gewoon is op de Belgische competitie of de echte grote spelers maar niet zo een clubje? Het is gewoon een club die denkt cool en hoog te zijn.. man man man maarja Simon misschien ben jij ook wel zo. He zo een beetje graaf proberen te doen tegen de flikken. Misschien volgende keer gewoon uw boete accepteren..

Dixit
Joost

Email: [email protected]

Bas Calders

Bas Calders

Webmaster + Media – Elektronica-ICT
Bas Calders
Webmaster + Media – Elektronica-ICT

Bas heb ik leren kennen op één van de caféavonden in de Buis. Na een paar pintjes op begonnen we met elkaar te praten over de studies en het uitgaansleven in Wilrijk, want ik kende hier nog niet zo veel. Op het einde van de avond toen ik naar huis ging bleek dat Bas dezelfde kant op moest en dat hij dus vrij dicht bij mij woonde. Met als gevolg nog lange gesprekken elke keer opnieuw bij de caféavonden.

Samen met Bas en nog enkele andere schachten waren we na onze januari-examens samen gaan cantussen bij Prosit-Rex, de bollekesclub in het stad. Naargelang de cantus vorderde en hoe meer we hadden gedronken besloten we om na de cantus nog te gaan feesten in het stad. Op stap naar de td heb ik Bas zijn bijnaam ontdekt en ik begrijp maar als te goed waarom ze hem zo noemen, maar om deze te weten te komen moet je maar eens met hem gaan cantussen ;).

Ik denk dat Bas de taak als webmaster+media perfect zal doen omwille van zijn afstudeerrichting Elektronica-ICT. Dit zal dus zeker geen probleem zijn om de website up-to-date te houden.

Dixit
Simon

Email: [email protected]
[email protected]

Bryan Vanhoudt

Bryan Vanhoudt

Ab-Actis + Sriptor – Bouwkunde
Bryan Vanhoudt
Ab-Actis + Sriptor – Bouwkunde

Bryan is volgens mij zeker geschikt om de functie van ab actis en scriptor tot een goed einde te brengen. Ik ben er ook van overtuigt dat al moest de functie hem iets minder liggen, hij deze toch nog perfect gaat uitvoeren.

Tot een 3 maanden geleden kende ik Bryan eigenlijk zo goed als niet. Ik had hem wel al een paar keer gezien op evenementen van Ingenium maar nog nooit echt met hem gesproken. Op de  Ingenium snowtrip heb ik net zoals vele andere hem beter leren kennen en ontdekte we dat hij een zeer aangenaam persoon is in de omgang.

Een (vettig) weetje over Bryan is dat hij op een caféavond van Ingenium een bepaalde aantrekking had tot de nieuwe Praeses, namelijk dat ze een keer lekker gemuild hebben.

PS: Hoewel hij van de Limburg is het blijft een schatje.

Dixit
Nicolas

Email: [email protected]
[email protected]

Thor Claessens

Thor Claessens

Sport, Ontspanning & Cultuur – Bouwkunde
Thor Claessens
Sport, Onstpanning & Cultuur – Bouwkunde

Aaaah Thorrieeee, dit jaar eigenlijk pas leren kennen. Op de doop van biomedica kwam ik aan en had daar een mongool een hamer vast en ik zei “ah lol voor wat dient dat?” en toen ge zei da ge Thor waard heeft het nog iets te lang geduurd voor ik doorhad dat uw echte naam ook echt Thor is. Absoluut een ideale mens om mee te gaan feesten, letterlijk in elke stemming kan Thor hard gaan: op water of pottenok, Thor gaat door tot de zon opkomt. “Ge HeBt GeEn AlCoHoL nOdIg Om PlEzIeR tE mAkEn” geldt als unicum wel voor deze mens.

Op deze mens kunt ge echt wel rekenen, toen we in Antwerpen aankwamen voor het ledenetenje en meneer helemaal teruggekeerd was om Boa Yin te gaan halen op de drie eiken dacht ik “dees is nu is ne mens die u uit de brand helpt als het nodig is.” Dat het dees jaar hopelijk niet te veel moet gebeuren en da we vooral goeie tijdjes gaan beleven ja.

Dixit
Zwijnfus (Tim)

Email: [email protected]

Sam Quick

Sam Quick

Sport, Ontspanning & Cultuur- Elektronica-ICT
Sam Quick
Sport, Onstpanning & Cultuur – Elektronica-ICT

Sam, altijd goedlachs, altijd een sfeermaker en zet zich vollenbak in als Cultuur, hij regelde zelfs de voetbal terwijl dit niet zijn werk was. Dus S.O.C. gaat hij knallen.

Tijdens Analoge niet vies om af en toe eens lichtjes vals te spelen tijdens de testen en eens een samenvatingetje open te laten staan ;).

De verleiding van alcohol is af en toe ook moeilijk te weerstaan, zelfs op avonden dat hij “niet” gaat drinken, slaagt hij er in toch het diepste in het glas te kijken.

Dixit
Bas

Email: [email protected].be

Jaro Siebens

Jaro Siebens

Mentor CH – Chemie
Jaro Siebens
Mentor CH – Chemie

Ik heb jaro leren kennen als een toffe kerel tijdens de activiteiten het afgelopen jaar en heb er het volle vertrouwen in dat hij komend jaar een top mentor wordt voor de richting chemie.

Dixit
Steven

Email: [email protected]

Cedric Beck

Cedric Beck

Mentor BK – Bouwkunde
Cedric Beck
Mentor BK – Bouwkunde

Oh de Beck toch! Ik heb deze man eigenlijk pas fatsoenlijk leren kennen nadat hij in zijne zatte (per ongeluk) mijn portefeuille had gepikt, mee is gaan skiën en daarna met een droevig gezichtje die terug is komen afgeven. Naast dit ene voorval heeft Cedric wel laten blijken dat hij een betrouwbare, verantwoordelijke en vooral sterke aanwinst voor Ingenium zal blijken! Ik ben er dan ook zeker van dat hij het fantastisch gaat doen als Mentor.

Als hij nie aan het koersen is zal hij zeker en vast te vinden zijn in de KP! (zeker als er Hollanders aanwezig zijn, watch out!) Deze man is niet enkel sneller dan de wind, schuw is hij ook niet van  een pint, spreekt hem dus zeker aan op een evenement en een plezant gesprek zal zeker volgen!

Met zijn licht accent van de Vlanders kan geen enkel meiske hem weerstaan! Als een meisje hem aan de haak heeft geslagen mag zij zich wel gelukkig prijzen, met zijn mooie puntjes en vastberadenheid gaat hij een schone toekomst tegemoet.

Dixit
Bryan

Email: [email protected]

Tim Kalfus

Tim Kalfus

Mentor EM – Elektromechanica
Tim Kalfus
Mentor EM – Elektromechanica

Tim Kalfus = zwijntje van de KP
Ik heb hem leren kennen doordat we samen gedoopt zijn bij Biomedica en vanaf de eerste dag waren we al dikke vrienden. Echt een feestbeest , maar als het op schoolvlak aankomt weet hij tijdig te stoppen en zijn studies serieus te nemen.

De functie mentor staat hem daarom ook op het lijf geschreven.

Tim is een sociale kerel, hij komt met iedereen goed overweg. Hij is ook geliefd bij vele andere clubs in Wilrijk.

Btw voor al degene die zich ooit nog is samen met Tim laten dopen, hij houd niet van eitjes doorgeven, gewoon in zijn gezicht uitspuwen, dat heeft hem graag. 😉

Dixit
Het andere grote zwijn van de Kp (Gilles)

Email: [email protected]

Joost Swinnen

Joost Swinnen

Zedenmeester – Bouwkunde
Joost Swinnen
Zedenmeester – Bouwkunde

Wat niet veel mensen weten is dat Joost iets aan zijn hart heeft, waardoor hij niet veel en snel kan drinken wat van hem een ideale zedenmeester maakt. Maar de echte reden dat Joost niet snel kan drinken is omdat hij uit de Limburg komt. Maar Joost heeft ook zijn goede kanten, indien een gekke Hollandse u lastigvalt op een td mag je ze altijd naar hem doorsturen, hij ontvangt ze met plezier.

Email: [email protected]

Gilles Pleysier

Gilles Pleysier

Schachtentemmer –  Bouwkunde
Gilles Pleysier
Schachtentemmer – Bouwkunde

De one and only enige echt Gilles. Da zegt al genoeg, ik kan met zekerheid zeggen dat iedereen op de Buitencampus em kent. En ist niet door zijn vette dansmoves of zuipkunsten of grieten die em muild, dan zal het zeker wel zijn van de sfeer die em altijd brengt. 2 woorden, TOP KEREL.

De Gilles is wel geschikt voor schachtentemmer, want hij kan me iedereen goed overweg, kan ook altijd nodig is de leiding nemen en gezag hebben. En samen drinken doet em ook graag, dus ideaal.

De Gilles ken ik van in den aula en op td’s, echt een feestbeest. De KP is dan ook zijn tweede thuis. Want hij poept aan de KP en slaapt er gwn lekker op de sofa’s.

Dixit
Thor

Email: [email protected]

Bram Smeets

Bram Smeets

Biermeester  –  Elektromechanica
Bram Smeets
Biermeester – Elektromechanica

Brammen zijn nu eenmaal de backbone van alles. Daarom hebben we er ook twee! Dit exemplaar is geen uitzondering. Alles wat een Bram doet, doet hij goed. Studeren, werken, feesten, zuipen, lief hebben, … echter, deze heeft toch een speciaal kantje. Wanneer de planeten op één lijn staan, komt zijn innerlijke kind wel eens boven en de omgeving zal het geweten hebben. Brammen staan ook bekend om hun humor, die maar al te snel heel duister kan worden. Met de nodige gniffel en grom tot gevolg.

Hij is de Janssen voor mijn Janssens

Dixit
Bram_2

Email: [email protected]

Lauranne Goorden

Lauranne Goorden

Cantor –  Bouwkunde
Lauranne Goorden
Cantor – Bouwkunde

Tijdens de verkiezingen van de nieuwe studentenclub van de faculteit toegepaste ingenieurswetenschappen kregen we te horen dat de variatie in geslacht niet goed was binnen het praesidium…  100% mannen, 0% vrouwen. Op dat moment hebben we aan Lauranne gevraagd of ze mentor wou worden binnen Ingenium, ze was hier direct akkoord mee. Na onze eerste cantus had ik het al direct door… zij heeft al vele cantussen achter de rug. Naast de ervaring is er nog eengroot voordeel bij Lauranne, haar engelenstem! Als ze begint te zingen is iedereen stil om dit aan te horen  en gezellig mee te doen.

Lauranne lust het geweldige goudgele gerstenat niet…maar niet getreurd!! Ze gaat er harder tegenaan door te cantussen op sterke. Een prosit op een Ingenium cantus is dan ook zeker welkom! Ze is een vrouw die makkelijk is in de omgang, iemand waar je altijd bij terecht kan! Zelfs één van onze Business Relations was te zwak om hieraan te weerstaan. Schaamte zit ver weg…een  pappenheimer is dan ook altijd welkom bij deze gloednieuwe vrouwelijke cantor!! Kom dus zeker langs en geniet samen met ons van cantussen onder de vleugels van Lauranne!

Dixit
Jeroen

Email: [email protected]

Bram de Leege

Bram de Leege

Peter  –  Elektromechanica
Bram de Leege
Peter – Elektromechanica

Als senior van de club en man met de meeste ervaring, zal Bram dit jaar met functie Peter voorzien dat alles in goede banen loopt. Hij zal mensen bij staan en helpen waar nodig.

Dixit
Bas

Email: [email protected]