Ingenium pitches

20/11: Sollicitatietraining // Brunel incl gratis broodjes

Ga je binnenkort op zoek naar je eerste stage of job? Ben je niet helemaal zeker wat je best wel en niet op je CV zet? Heb je nog niet zo’n goed beeld over wat te verwachten tijdens een sollicitatiegesprek? Je krijgt de kans om te leren hoe je jezelf het best kan voorstellen aan potentiële werkgevers.
Op woensdag 20 november neemt Brunel je mee doorheen het sollicitatieproces. Tijdens de sollicitatietraining leer je meer over de vier belangrijkste aspecten van het sollicitatieproces: de CV, LinkedIn, een motivatiebrief en het sollicitatiegesprek.
In het tweede semester organiseren we 1-1 gesprekken met Brunel. Hier kan je de kennis die je tijdens de sollicitatietraining hebt opgedaan in praktijk omzetten. Zij zullen namelijk een echt sollicitatiegesprek simuleren.
Wil je graag meer te weten komen over Brunel, neem dan een kijkje op https://www.brunel.be/nl-be.

Bekijk ook onze vorige pitches:

13/11: Pitch // Talenco incl gratis lunch

Talenco zet maximaal in op innovatie, stabiliteit en knowledge sharing in engineering, construction en maintenance. Op deze manier garanderen we een kwaliteitsvolle dienstverlening en vormen we een krachtige groeimotor voor productiebedrijven en EPC-contractors.

Tijdens deze interactieve pitch gaat onze sales & operations director samen met één van onze ingenieurs dieper in op de impact van de 4 industriële revoluties op maintenance zoals we deze vandaag kennen en de impact van digitalisering op engineering.

Daarnaast lichten we de werking vanonze organisatie toe en wat het inhoudt om te werken voor Talenco.

06/11: Pitch // Exellys incl gratis lunch

Het nieuwe academiejaar is weer even bezig en dat betekent dat onze eerste middag pitch er ook weer aankomt!
Meer info volgt.

21/05: Pitch // Belgian Navy incl gratis lunch

Onze eigen Belgische Marine komt gunt ons een kijkje achter de schermen van hun werking tijdens de laatste Ingenium pitch van dit jaar. Meer concrete informatie over de Pitch mogen we jammer genoeg niet vrijgeven.

08/05: Pitch // Indaver incl. gratis lunch en drankje

Duurzaam en integraal afvalbeheer, dat is waar Indaver voor staat. Als bedrijf combineren we hoogtechnologische toepassingen met een maatschappelijke meerwaarde. We zijn steeds op zoek naar de meest innovatieve oplossingen voor het beheer van zowel huishoudelijk als industrieel afval. Door optimale recycling en maximale terugwinning van energie en waardevolle componenten uit afval, wil Indaver toonaangevend blijven in duurzaam afvalbeheer.
Tijdens de pitch gaan in op onze missie en het werk als ingenieur bij Indaver. Ook de bouw van onze nieuwe verwerkingsinstallatie IndaChlor in Duinkerke zal aan bod komen.

27/03: Pitch // Cronos incl. gratis lunch en drankje

Ondernemingsgezind en ICT-minded? Dan is deze Pitch zeker voor jou!

Cronos inviteert een ingenieur van Interligo, hun Managing Partner, om zijn traject uit de doeken te doen. Daarnaast komen de mannen van Linkless, een recente startup hun elevator pitch geven.
“Linkless helpt afstuderende studenten bij het maken van een passende carrièrekeuze. Bedrijven krijgen zo de kans om gemotiveerde en blijvende werknemers aan te werven.”

08/03 & 22/03: Middagworkshop // Randstad incl. gratis lunch en drankje

Beste student,
Binnenkort is het zover: de start van je zoektocht naar een eerste job. Wat wil ik graag doen? Naar welke jobs kan ik kijken? Hoe moet ik mezelf presenteren? Wat moet er op mijn cv staan? Hoe vind ik een job die echt bij me past?

Vind het antwoord op al deze vragen tijdens “Market your Talent” van Randstad Young Talents.
Content:
CV-basics
Motivatiebrief: Wat? Hoe? Waarom?
Elevator Pitch: Hoe kort en krachtig een sterke indruk maken!

Anja, coach bij Randstad Young Talents, is wekelijks op onze campus aanwezig.
Je kan elke donderdag bij haar terecht met arbeidsmarktgerelateerde vragen!

20/03: Avondpitch // IE-net incl. gratis lunch en drankjereceptie

Leiderschapsstijlen & delegeren
Samenwerken ondanks verschillen

details TBA

15/03: Middagpitch // Besix incl. gratis lunch en drankje

BESIX GROUP
BESIX Group, is a leading Belgian group active in the construction sector, real estate development and concessions.
BESIX presents itself as a multi-service group that provides services for projects of various scale and complexity.
The Group was founded in 1909 and has been impressive in recent years growth. Backed by our experience in our
home markets, we have built up strong positions outside Europe. In 2017, the Group realized a turnover of EUR
2.3 billion. The Group employs 15,000 people in 22 countries on 5 continents with employees of 71 different
nationalities. BESIX Group constantly seeks to realize its purpose: “Excel in creating sustainable solutions for a
better world.”

01/03: Middagpitch // Reynaers Aluminium incl. gratis lunch en drankje

Reynaers Aluminium is een toonaangevende Europese specialist in het ontwikkelen en in de markt zetten van innovatieve en duurzame aluminium toepassingen. Die worden gebruikt voor de constructie van ramen, deuren, gevelsystemen, schuifdeuren, zonweringen en veranda’s. Reynaers laat zich bij dit proces leiden door energie-efficiëntie en de verantwoordelijkheid voor het milieu.

Naast het verkopen van een aantal standaardoplossingen ontwikkelt Reynaers ook op maat voor zowel particuliere, commerciële als industriële projecten. Onze kwalitatieve systemen voldoen aan de strengste eisen op vlak van comfort, veiligheid, architecturaal ontwerp en energie-efficiëntie. Naast een leverancier is Reynaers ook een waardevolle partner voor architecten, fabrikanten, installateurs, projectontwikkelaars, investeerders en eindgebruikers.

Reynaers Aluminium werd opgericht in 1965 en telt vandaag 2000 werknemers in 40 landen wereldwijd. Reynaers exporteert naar meer dan 70 landen op 5 continenten. Het bedrijf, met hoofdkwartier in Duffel, draaide in 2017 een jaarlijkse omzet van 426 miljoen euro.

Inschrijven is verplicht als je een lunch wilt!

15/02: Middagpitch // Renotec incl. gratis lunch en drankje

Renotec is geen alledaagse aannemer. Met vakmanschap en innovatie vat Renotec renovatie- en restauratieprojecten aan.

Wil je deze pitch graag bijwonen? vergeet je dan zeer niet in te schrijven!

12/12: Pitch // Contec incl. gratis lunch en drankje

Contec is actief in een breed scala van sectoren, waaronder de (petro) chemie, farmaceutische producten en de voedingssector. Bovendien beperkt Contec zijn activiteiten niet tot België. Met een heel aantal succesvolle internationale projecten in onze portefeuille zijn we in verschillende landen verspreid over de hele wereld.

Je bent (bijna) afgestudeerd en wat nu?
Wat houdt de job van Ingenieur juist in?
Hoe verlopen projecten?
Hoe realistisch zijn mijn studies tegenover de praktijk?

Drie ingenieurs van drie verschillende afdelingen van Contec geven graag het antwoord op bovenstaande vragen door relevante praktijkervaringen te delen. Of hoe zij door gebruik van moderne technologieën een nieuwe productie eenheid kunnen automatiseren.

28/11: Pitch // Atlas-Copco incl. gratis lunch en drankje

Zoals beloofd zal een partner 2 keer per maand onze 3de bachelor- en masterstudenten komen boeien tijdens een middaglezing. Er wordt een lunch voorzien die de studenten tijdens de lezing mogen nuttigen. 

De kop wordt afgebeten door Atlas Copco. Atlas Copco is een toonaangevende, internationale leverancier van duurzame productiviteitsoplossingen. De Groep bedient klanten met zijn innovatieve compressoren, vacuümoplossingen, generatoren, pompen, elektrische gereedschappen en montagesystemen. Atlas Copco ontwikkelt producten en diensten gericht op productiviteit, energie-efficiëntie, veiligheid en ergonomie. 

Inschrijving voor de Pitch is aangeraden via de bovenstaande link. Enkel ingeschreven studenten krijgen een lunch.