Ingenium

Over Ingenium

Als gloednieuwe studentenvereniging van de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen willen we niet enkel de focus leggen op het studeren, we willen ook de link leggen met het bedrijfsleven. Naast activiteiten zoals sportwedstrijden, TD’s en café-avonden willen we ook netwerk-evenementen organiseren zodat de studenten vanaf het begin reeds in aanraking komen met de bedrijven.

Ingenium, de ideale studentenclub voor studenten die een goede balans zoeken tussen studeren en hun vrijetijdsbesteding. Met al deze activiteiten wil deze gloednieuwe studentenclub de studenten dichter bij elkaar brengen en zo een vriendschapsband opbouwen.

Met een enthousiast team uit de vier verschillende afstudeerrichtingen, vormt Ingenium een neutrale studentenclub die in alle vakken thuis is en kan bijstaan waar nodig, zowel bij de studies als vrijetijdsbesteding.

Over Ingenium

De kleuren die in ons wapenschild terug te vinden zijn (paars en blauw), verwijzen naar de kleuren van de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen. Het kasteel linksonder is het officieel symbool van de Stad Antwerpen.

Het logo linksboven staat voor de 4 hoofdrichtingen van de opleiding. Het kader stelt een profiel voor en staat voor Bouwkunde, de soldeerverbindingen in het kader staat voor Elektronica-ICT, de lamp en fitting staan voor de richting Elektromechanica en de vloeistof in de lamp voor Chemie.

Het lettertype dat wordt gebruikt is de moderne variant van het lettertype dat wordt gebruikt in technische tekeningen volgens de Duitse norm. Het wordt ook gebruikt in alle documenten van Ingenium.
De zirkel is het traditioneel symbool dat men in één pennentrek dient te tekenen. Het is een samenstelling van de lijfspreuk Ut Vivat, Crescat et Floreat, dat mystieke kracht aan de vereniging diende te verlenen.