Ingenium

Risk Partner Infrastructuur

Bedrijf:

Lantis

Contactpersoon of personen:

Anouck de Chaffoy

Telefoonnummer:

+3233288082

Contact:

[email protected]

Jobomschrijving:

Als Risk partner infrastructuur binnen Lantis onderscheid je je door risico’s te voorzien en daarmee problemen te voorkomen. Je hebt een sterke interesse in of affiniteit met de bouw/infrastructuurwereld en slaagt er daardoor in onze projectteams te inspireren. Je maakt deel uit van het corporate projectbeheersing team, maar bent daarnaast ook in sterke mate aanwezig bij het projectteam dat jij begeleidt wat betreft risicomanagement en projectbeheersing.

Jij begrijpt de complexiteit van risicomanagement en slaagt er daardoor in het risicomanagement van middelgrote tot zeer grote infrastructurele projecten te structureren.
Je zet het risk team mee op de kaart en samen met je collega’s draag je een uniforme aanpak voor risicobeheer uit.
Je creëert een collectief bewustzijn ten aanzien van risico’s en neemt samen met de leden van de projectteams een actieve rol op wat betreft het gestructureerd nadenken over risico’s en de beheersing ervan.
Ondanks jouw ownership t.a.v. de risicodossiers die je behartigt, ben je niet verantwoordelijk voor de technische inhoud maar diegene die het risicomanagementproces bewaakt en faciliteert.
Je voert risicoanalyses uit en rapporteert de resultaten op regelmatige basis aan verschillende project boards.
Je weet de juiste, kritische vragen te stellen, maakt een grondige analyse van de antwoorden en trekt de juiste conclusies.
Je biedt ondersteuning bij het vaststellen van de risicobeheersmaatregelen en bewaakt de naleving ervan. Het bedenken en uitwerken van concrete technische oplossingen ligt bij de projectteams.
Je hebt een enorme drive om vooruit te gaan die aanstekelijk werkt op het projectteam.
Je beschikt over de nodige overtuigingskracht om je stakeholders mee te krijgen en fungeert als een volwaardige business partner om tot de beste oplossingen te komen.

Richting:

Bouwkunde

Vereisten student:

Je beschikt bij voorkeur over een masterdiploma in een technische richting (Burg. Ingenieur, Industrieel Ingenieur, …).
Je beschikt over een eerste relevante ervaring, bij voorkeur gelinkt aan risicomanagement. Indien concrete ervaring met risicomanagement ontbreekt, weet je dit te compenseren door een sterke passie voor de technische elementen in infrastructuurprojecten en een enorme drive om snel nieuwe zaken te leren.
Ervaring met projectmanagement in de brede zin, het beheren van planning en het opvolgen van financiële aspecten van projecten is een plusplunt.
Je beschikt over een natuurlijk leiderschap waardoor je erin slaagt anderen te overtuigen en mee te krijgen met jouw visie.
Je bent proactief, het zit met name in je genen om een trekkende rol op te nemen.
Je beschikt over een groot analytisch vermogen, kunt goed luisteren, kritisch doorvragen en samenvatten. Dit stelt je in staat om accurate risicoprofielen op te stellen.
Je bent besluitvaardig, communicatief en organisatorisch sterk.
Je bent pragmatisch en verliest daarbij het grotere geheel niet uit het oog.
Je hecht veel belang aan een open en transparante communicatie en wordt omschreven als een échte teamspeler. Samen tot een constructief en kwalitatief resultaat komen, is voor jouw prio!
Je spreekt en begrijpt Nederlands.
Je persoonlijkheid sluit aan bij de waarden van LANTIS: Deskundig, Accountable, Gepassioneerd, Samen, Integer en Duurzaam.

Extra info:

https://www.lantis.be/alle-vacatures/risk-partner-infrastructuur