Ingenium

Young Graduate Program

Bedrijf:

Colas Belgium

Contactpersoon of personen:

Anja Mentens

Telefoonnummer:

+32499143952

Contact:

[email protected]

Jobomschrijving:

Studeer je binnenkort af of heb je net je diploma behaald? Je ambieert een vast contract bij de wereldleider in wegenbouw, infrastructuur en stadsplanning? Wil je graag je leiderschapspotentieel en teamspirit ontwikkelen maar weet je nog niet goed op welke afdeling?
Colas Belgium biedt je een leerrijk traineeship aan in eigen regio en met vanaf dag 1 een vast contract: het Young Graduate Program.

Wat houdt het Young Graduate Program in?

Gedurende 9 maanden word je door onze ervaren mentoren begeleid op het werkveld en pas je de theorie meteen in de praktijk toe.
Onze YGP-opleiding bestaat uit verschillende praktische ‘stages’, hetzij binnen dezelfde vestiging, hetzij gespreid over onze vestigingen in Vlaanderen, Wallonië en/of Brussel. Je doet 360° praktijkervaring op waardoor je een volledig beeld krijgt van onze sector. Je wordt ingezet op de werven (wegenis, riolering, burg. bouwkunde, asfalt en beton), studiedienst + BIM en topografie. Naargelang je afstudeerrichting en je interesses kan je ook ervaring opdoen in onze asfaltproductiecentrales in Wijnegem of Heusden-Zolder en onze labo’s.

Na afloop van het YGP sta je als assistant-werfleider in voor de administratieve en organisatorische opvolging van alle activiteiten op de werf. Samen met je verantwoordelijke sta je in voor de werfvoorbereiding, voor de analyse van het bestek en de plannen en voor de planning van zowel personeel als materieel. Je pakt op het terrein de organisatie- en uitvoeringsproblematieken aan, je volgt de vordering van de werken op en je informeert de projectleider op regelmatige basis over het verloop ervan.

Ligt jouw interesse meer in calculatie? Ook daar hebben wij ruimte voor young potentials. Na afloop van het YGP versterk je het team in 1 van onze studiebureaus als junior calculator. Je berekent de kostprijs van onze infrastructuurprojecten (of burg. bouwkunde in Heusden-Zolder) op basis van meetstaten en lastenboeken. Je analyseert bestekken en plannen, onderhoudt contacten met leveranciers, onderaannemers en openbare besturen en je zorgt voor een efficiënte dossieroverdracht binnen het projectteam.

Volgens je diploma en interesses zijn er ook andere interessante opties mogelijk na afloop van je YGP. Je kan bijvoorbeeld als junior topograaf bij ons aan de slag gaan of je in het BIM-gebeuren specialiseren.​​​​​

Richting:

Bouwkunde

Vereisten student:

Je studeert binnenkort af of hebt net je masterdiploma behaald: industrieel ingenieur bouwkunde of een andere technische richting
Je hebt een passie voor de wegenbouw en gaat de uitdagingen hierrond niet uit de weg
Je bent vlot Nederlands- of Franstalig en beschikt minstens over een basiskennis van de tweede taal
MS Office (Excel, Projects) kent voor jou geen geheimen
Je bent een communicatieve teamplayer
Je voelt je comfortabel in het people gericht aansturen van een team (op termijn)
Je hebt een flexibele mindset
Je beschikt over een rijbewijs B

Extra info:

https://careers.colasjobs.com/job/Neder-over-Heembeek-Graduate-Program-Brus-1120/735999602/