Project Engineer

Bedrijf:

Select Projects

Contactgegevens:

Geschikt voor richting(en):

Elektromechanica

Jobinhoud:

Als Project Engineer maak je deel uit van het projectteam voor tweetraps olievrije tandcompressoren binnen de technische afdeling van Oil-Free Air, waar nieuwe producten ontwikkeld worden en bestaande productontwerpen onderhouden worden.

Bij de ontwikkeling van nieuwe machines sta je met je specialisatie “berekeningen” binnen het projectteam in voor het omschrijven, analyseren en optimaliseren van de thermodynamische en stroom technische eigenschappen van de verschillende functionele modules(deelsystemen) binnen de machine. Dit doe je onder meer door het ontwikkelen van virtuele modellen van de compressorensystemen.

Berekeningen worden met behulp van prototypes door een testprogramma in het labo geverifieerd. Hierbij ben je verantwoordelijk voor de organisatie, de opvolging en de beoordeling van de testen.

Je werkt in een engineering projectteam van ontwerpers, ingenieurs, tekenaars, alsook met collega’s in het prototype testlabo. Verder heb je contacten met de collega’s in andere departementen (aankoop, productie, service, …) en met leveranciers.
Jouw taken en verantwoordelijkheden bestaan onder meer uit de volgende onderwerpen:

– ontwerp en berekening van machine onderdelen en/of deelsystemen
– uitwerken van virtuele modellen
– opstellen van technische specificaties
– opstellen en opvolgen van testprogramma en evalueren van testresultaten
– toepassen van normen en regelgeving (ISO, CE, PED, ASME, …)
– opstellen van stuklijsten en instructies
– interactie met leveranciers

Vereisten van de student:

Hard skills: – Sterke thermodynamische kennis – Goede algemene technische kennis, theoretisch en praktisch – Ervaring met het simulatiesoftware, bij voorkeur Matlab Soft skills: – Je bent leergierig en gemotiveerd – Gedreven om nieuwe systemen en processen snel te begrijpen en toe te passen – Goede communicatievaardigheden zowel in het Nederlands als in het Engels – Je kan je eigen prioriteiten stellen & zelfstandig werken – Teamspeler – Analytische ingesteldheid met oog voor accuraatheid – Aandacht voor mogelijkheden tot continue verbeteringen

Link met extra info:

https://www.select-jobs.be/Items/nl-BE/Jobs/Technical/project-engineer-21