(Junior) Automation Engineer Antwerpen

Bedrijf:

CONTEC

Contactgegevens:

Sofie Vissers, Sanne Van Campfort en Valerie Van der Avert
32 (0) 3 288 37 94

Geschikt voor richting(en):

Elektromechanica

Jobinhoud:

Je maakt deel uit van ons software automation team dat zich voornamelijk bezighoudt met:

– Opstellen van functionele analyses
– Programmatie en configuratie van PLC’s: voornamelijk Rockwell en Siemens, in beperktere mate Schneider Electric
– Opzetten van de communicatie en configuratie van netwerken tussen PLC’s, I/O’s en PC’s / servers
– Visualisatie en procesbeheer (HMI interfaces): voornamelijk Rockwell, Siemens en Wonderware
– Connectie en data-uitwisseling van de PLC’s met bovenliggende systemen in samenwerking met de MES-afdeling
– Opstarten van applicaties bij de klant
– Opleveren van FAT- en SAT-documenten, GAMP-documenten, As Built-documentatie

Afhankelijk van je (relevante) ervaring en interesse zal de nadruk eerder liggen op programmatie of op het maken van functionele analyses en begeleiden van projectteams. Binnen elke functie zal je multidisciplinair worden opgeleid, we willen je op die manier van zoveel mogelijk soorten projecten laten proeven. Wij zijn tevens werkzaam in verschillende sectoren, wat ook zorgt voor de nodige afwisseling en uitdaging. Wij trachten ook een goede wisselwerking te vinden tussen kantoorwerk en field work (bij de klant). Bij de opstart van projecten kom je bij de klant terecht en kan je ook echt een resultaat zien van je werk.
We bespreken de gedetailleerde jobinhoud op maat van jouw profiel graag verder op een verkennend gesprek.

Vereisten van de student:

– Je hebt een bachelor of master in Elektromechanica of je bent gelijkwaardig door ervaring. – Je bent communicatief en functioneert goed in teamverband. – Je bent leergierig en gedreven. – Je bent analytisch en kritisch ingesteld en bent creatief in het aanbrengen van oplossingen. – Je bent in staat zelfstandig je werk te structureren en deadlines te halen. – Je hebt oog voor detail en werkt nauwkeurig. Je hebt kennis van of interesse in: – Rockwell programming software (RSLogix and FTView) – RSNetworx (DeviceNet, ControlNet, Ethernet-IP) – Siemens programming software (Step7, Win CC Flex, WinCC, PCS7) – Siemens networks (Profibus, ProfiNet) – Schneider

Link met extra info:

https://www.contec.be/nl/jobs